ÇORUM / MERKEZ - Mimar Sinan Anadolu Lisesi

Tarihçe

Çorum ili Mimar Sinan Mahallesinde 1996-1997 eğitim öğretim yılında "Mimar Sinan Lisesi" ismiyle eğitim faaliyetine başlamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının 17.06.2005 tarih ve 184 sayılı "Yabancı Dil Ağırlıklı Liselerin kademeli olarak Anadolu Lisesi adıyla tek program altında birleştirilmesi" kararı gereğince, 2005-2006 öğretim yılından itibaren kademeli olarak Anadolu Lisesine dönüştürülmüştür.

Anadolu Lisesine dönüştürülen okulumuz 2019 yılına kadar Öğretmen Mukadder Akaydın Anadolu Lisesi ismiyle eğitim-öğretime devam etmiştir. 2019 Yılında hizmete açılan yeni binamızla birlikte okul ismi Mimar Sinan Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir.

Mimar Sinan Anadolu Lisesi modern derslikleri, fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları, resim sınıfı, müzik sınıfı ve konferans salonundan oluşan binası ve spor salonuyla, başarıya inanmış güzide öğretmenleri/personeli ve öğrencileriyle, sanatsal/kültürel ve sportif faaliyetleriyle eğitim öğretimine devam etmektedir.

Yayın: 19.07.2019 - Güncelleme: 19.07.2019 12:19 - Görüntülenme: 1427