ÇORUM / MERKEZ - Mimar Sinan Anadolu Lisesi

Mimar Sinan Anadolu Lisesi

Mimar Sinan Mahallesi Mimar Sinan 68. Sokak No 4 Merkez/Çorum
Vizyon
MİMAR SİNAN ANADOLU LİSESİNİ; YÖNETİCİLERİMİZ, ÖĞRETMENLERİMİZ, ÖĞRENCİLERİMİZ VE VELİLERİMİZİN GÜÇ BİRLİĞİ İLE 5 YIL İÇİNDE: ATATÜRK´ÜN GÖSTERDİĞİ YOLDA LAİK, DEMOKRATİK, ÇAĞDAŞ EĞİTİMİ HEDEFLEYEN; MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZE BAĞLI, BU GÜNÜ YARININ GÖZLERİ İLE GÖREN NESİLLER YETİŞTİRMEK. ÖĞRENCİ MERKEZLİ ETKİLİ BİR OKUL ANLAYIŞINI BENİMSEMEK, SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERLE ADINDAN SÖZ ETTİRMEK; ORTAÖĞRETİM GİRİŞTE ÖNCELİKLİ TERCİH EDİLMEK; ÜLKEMİZİN EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÜNİVERSİTELERİNE HER YIL ARTAN SAYIYLA ÖĞRENCİ GÖNDERMEK; EVRENSEL EĞİTİM-ÖĞRETİM İLKELERİ DOĞRULTUSUNDA KURUMSALLAŞMIŞ BİR OKUL KİMLİĞİNE SAHİP OLMAKTIR.
Misyon
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİNİ DAVRANIŞ HALİNE GETİRMİŞ, İNSAN HAKLARINA SAYGILI, HÜR VE BİLİMSEL DÜŞÜNME GÜCÜNÜ KAZANMIŞ; FARKLI GÖRÜŞ, ANLAYIŞ VE ÇALIŞMALARI HOŞGÖRÜYLE KARŞILAYABİLEN; BİLGİYE ULAŞMA YOLLARINI ÖĞRENMİŞ YETENEKLİ; BİLİMSEL, TEKNOLOJİK, GELİŞMELERİ TAKİP EDEN VE BU GELİŞMELERE KATKIDA BULUNAN; ÖĞRENCİLERİ, İLGİ, YETENEK VE BAŞARILARINA GÖRE YÜKSEK ÖĞRETİM PROGRAMLARINA HAZIRLAYIP, GÖNDEREN; TÜRKÇE´NİN YANI SIRA YABANCI DİLİ ETKİLİ BİR BİÇİMDE ÖĞRENİP KULLANABİLEN; GEÇMİŞİNE SAHİP ÇIKAN, GELECEĞİNE GÜVENLE BAKABİLEN ÖĞRENCİLER YETİŞTİRMEK.
Başarılar
08:25-12:35 13:40-16:00